Ga naar de inhoud
Home » Fentanyl oromucosaal drank 50 mcg /ml, 10 ml

Fentanyl oromucosaal drank 50 mcg /ml, 10 ml

Het werkzame bestanddeel, fentanyl, is een sterke pijnstiller uit de groep van de opiaten. Fentanyl drank wordt gebruikt voor de behandeling van doorbraakpijn bij volwassen kankerpatiënten. Doorbraakpijn is een extra, plotseling opkomende pijn die optreedt ondanks het feit dat u uw gebruikelijke pijnstillende opiaten heeft ingenomen.
Fentanyl drank mag alleen gebruikt worden als u regelmatig, gedurende minimaal één week, een opioide geneesmiddel gebruikt (zoals morfine, oxycodon of transdermaal fentanyl) voor het beheersen van uw chronische pijn.

Dosering en gebruik

Startdosis: 0,1 tot 0,2 ml  in de wangzak (dit is 5 tot 10 microgram Fentanyl).

Fentanyl drank is voor gebruik op de slijmvliezen in de mond (oromucosaal gebruik). Wanneer u de drank aan de binnenkant van uw wang aanbrengt, wordt fentanyl direct door het wangslijmvlies in het bloed opgenomen.
Fentanyl mag iedere keer dat u last heeft van doorbraakpijn maar één keer worden gebruikt en u moet minstens 4 uur wachten voordat u de volgende dosis Fentanyl gebruikt.

Houdbaarheid en bewaring

De oplossing is niet geconserveerd en daarom 2 weken houdbaar in de koelkast (2-8 °C)

Hoe wordt Fentanyl drank gemaakt?

Fentanyldrank wordt gemaakt vanuit de Fentanyl injectievloeistof 0,05 mg/ml ; ampul 10 ml.

De inhoud van 1 ampul fentanyl wordt opgetrokken met een glasfilternaald en een 10 ml spuit. De oplossing wordt overgebracht in een 10 ml bruine glazen flacon.