Ga naar de inhoud
Home » Baxterrol

Baxterrol

Wat is een baxterrol?

Een baxterrol, ook wel medicijnrol genoemd, is een lange reeks van plastic zakjes waarin de medicijnen zitten verpakt. Op ieder zakje staan de gegevens van de patiënt, de naam van het medicijn, de hoeveelheid, de datum en het tijdstip van inname. Hierdoor weet een patiënt precies wanneer hij/zij de medicijnen moet innemen. Deze medicijnrol wordt doorgaans vaak gemaakt voor twee weken. De medicijnrol wordt klaargemaakt door een speciaal bedrijf dat gespecialiseerd is in medicijnrollen. De apotheker bestelt hier de rollen voor zijn of haar patiënten.

 

Wie komt in aanmerking voor een medicijnrol?

Om in aanmerking te komen voor een medicijnrol is het van belang dat een zorgverlener, huisarts, apotheker of specialist vermoedt dat de patiënt niet zelfstandig / niet op een verantwoordelijke manier / niet op de juiste manier de medicijnen inneemt. Denk hierbij aan het niet op tijd innemen, de verkeerde hoeveelheid innemen of dat de patiënt vergeet om de medicijnen in te nemen. In dat geval kan een medicijnrol oplossing bieden envoorkomen dat de medicatie op verkeerde wijze wordt ingenomen.

 

Welke medicijnen kunnen in een medicijnrol?

Denk hierbij aan de volgende soorten medicijnen:

  • Anti-rheumatica;
  • HIV-medicatie;
  • Parkinson middelen en anti-epileptica;
  • Bloedsuiker-verlagende medicijnen;
  • Harttabletten, cholesterolverlagers en bloeddrukverlagers.

Dit zijn een aantal soorten chronische medicijnen die doorgaans vaak worden ingenomen. Om de medicijnen in baxterrol te laten verpakken dien je minimaal 4 chronische medicijnen per dag in te nemen of er moet blijken dat je het zelfstandig niet kunt. 

 

Digitaal toedienlijst

Wij hebben een koppeling met onderstaande automatiseringssystemen waarmee thuiszorgorganisaties werken.

  • Ons® van Nedap
  • Medimo

Door middel van deze koppeling kan medicatie die aangereikt wordt, digitaal afgetekend worden.

Indien u een koppeling wenst, kunt u dit aangeven bij de aanvraag. Wij zorgen er dan voor dat de medicatie lijsten digitaal beschikbaar zijn.

Ook kunnen wij medicijnrollen laten maken, die geschikt zijn voor de Automatische medicijndispenser van Medido. Indien u deze koppeling wenst, kunt u dit aangeven bij de aanvraag.

 

Vergoeding

Een baxterrol wordt vergoed door de zorgverzekeraar. 

 

Aanmelden?

De behandelend arts bepaalt of een patiënt kan starten met een baxterrol. De arts kan patiënten die in aanmerking komen voor een baxterrol doorverwijzen, inclusief recept(en), naar de Transvaal apotheek. We verzoeken de aanvraag voor een medicijnrol op onze website te doen via knop "Aanvraag baxterrol

Contact 

Voor vragen kunt u onderstaande formulier invullen. Ook als u een vraag heeft of uw recept al binnen is, kunt u onderstaande formulier gebruiken. U wordt zo snel mogelijk terug gebeld of u krijgt reactie via de mail. 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacyverklaring*
De Transvaal Apotheek behandelt uw persoonlijke gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, conform de eisen van de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG). Bekijk de volledige Privacyverklaring (opent op nieuwe pagina)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.